Sleutelrozetten

Met een sleutelrozet, ook wel sleutelplaatje of SL-plaatje genoemd, dekt u het (baard)sleutelgat of klavierslot netjes af. Ons assortiment bestaat uit verschillende modellen sleutelplaatjes in diverse finishes. 

Sleutelrozetten kopen? Bestel eenvoudig online
Category image
close

Prijs

Prijs

  • Range: €4,00 - €69,00

    € 4,00 - € 69,00

Kleur/Finish

Kleur/Finish

Merk

Merk

Materiaal

Materiaal

Interieurstijl

Interieurstijl

Serie

Serie

Vorm rozet/schild

Vorm rozet/schild

Stijl

Stijl

Er zijn 142 producten.

Item 1-24 van 142 in totaal item(s)

Actieve filters

Wat is een sleutelrozet?

Een sleutelrozet wordt gebruikt om het sleutelgat of klavierslot van een deur op een nette manier af te dekken. Losse sleutelrozetten kunt u combineren met verschillende losse deurkrukken en rozetten. Kies uit verschillende stijlen en designs van deurkrukken en rozetten en combineer deze met bijpassende sleutelrozetten. Dit zorgt voor een unieke uitstraling van uw deuren.

Functie sleutelrozetten

Sleutelrozetten worden geplaatst rond de cilinderopening van een slot in een deur en dienen meerdere doelen:

Bescherming: Sleutelrozetten beschermen het hout rond de cilinderopening tegen slijtage door het gebruik van de sleutel. Ze voorkomen ook dat vuil en stof zich ophopen in het slotmechanisme, wat de werking ervan kan belemmeren.

Uitstraling: Ze dragen bij aan de uitstraling van de deur en het deurbeslag. Sleutelrozetten zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, materialen en afwerkingen, waardoor ze kunnen worden aangepast aan de inrichting van de ruimte en het type deur.

Veiligheid: Sommige sleutelrozetten zijn ontworpen met extra beveiligingskenmerken, zoals een verhoogde of verzonken vorm, waardoor het moeilijker wordt voor indringers om het slot te manipuleren of te forceren.

Waar worden sleutelrozetten gebruikt?

Sleutelrozetten worden gebruikt bij binnendeuren die een slot hebben, zoals in:

1. Slaapkamers
2. Studiekamers
3. Meterkasten
4. Trapkasten
5. Schuren
6. Of hekken. 

De rozetten dienen om het sleutelgat af te dichten en kennen verschillende ontwerpen en afwerkingen.

Verschil sleutelrozetten en cilinderrozetten

Sleutelrozetten en cilinderrozetten hebben verschillende toepassingen vanwege het type slot waarvoor ze bedoeld zijn. Sleutelrozetten worden gebruikt voor sloten met grotere sleutels, die vaak worden aangetroffen op binnendeuren. Deze sloten worden meestal gebruikt voor privacydoeleinden. Aan de andere kant worden cilinderrozetten gebruikt voor deuren met cilindersloten, die gebruikelijker zijn op buitendeuren en praktijken aan huis. Cilindersloten bieden over het algemeen een hoger niveau van beveiliging tegen inbraak. Cilinderrozetten zijn specifiek ontworpen om de cilinder van het slot af te dekken en bieden een extra beveiligingslaag voor deze deuren.

Vormen sleutelrozetten

Onze collectie sleutelrozetten biedt een verscheidenheid aan vormen, waaronder klassieke opties zoals rond, vierkant, ovaal en rechthoekig, evenals meer unieke keuzes zoals klaver of rond zelfklevend. Onze diverse rozetvormen helpen u de perfecte combinatie te vinden om uw deuren een persoonlijke uitstraling te geven, passend bij zowel traditionele als eigentijdse stijlen.

Voordelen sleutelrozetten

Sleutelrozetten bieden diverse voordelen voor het afdekken van sleutelgaten op deuren:

- Netjes afdekken van sleutelgaten of klaviersloten
- Bescherming tegen stof en vuil
- Mogelijkheid tot eindeloze combinaties met losse deurkrukken en rozetten voor een unieke interieuruitstraling
- Verkrijgbaar in verschillende finishes die passen bij de algehele uitstraling van uw huis

Sleutelrozetten kopen bij Deurbeslagdirect

Bij Deurbeslagdirect.nl vindt u een ruime selectie sleutelrozetten in diverse vormen en finishes, perfect om uw deuren een persoonlijke uitstraling te geven. Profiteer van gratis verzending bij bestellingen vanaf €49. Onze klantenservice staat bovendien altijd voor u klaar om eventuele vragen te beantwoorden. Bekijk snel ons assortiment op onze website!