Onzichtbare scharnieren

Verdekte scharnieren zijn volledig geïntegreerd in de deur, waardoor deze niet zichtbaar zijn als de deur gesloten is. Hierdoor creëert u een strakke uitstraling in uw interieur. Ontdek ons assortiment.

Onzichtbare scharnieren kopen? Ruim assortiment
Category image
close

Prijs

Prijs

  • Range: €27,00 - €65,00

    € 27,00 - € 65,00

Kleur/Finish

Kleur/Finish

Merk

Merk

Materiaal

Materiaal

Keurmerk

Keurmerk

Brandwerendheid

Brandwerendheid

Er zijn 9 producten.

Item 1-9 van 9 in totaal item(s)

Actieve filters

Wat zijn onzichtbare scharnieren?

Onzichtbare scharnieren, ook wel verdekte of verborgen scharnieren genoemd, zijn scharnieren die niet zichtbaar zijn wanneer een deur, raam of ander element is gesloten. In tegenstelling tot traditionele scharnieren, die aan de buitenkant van deuren of ramen worden gemonteerd en dus zichtbaar zijn, worden onzichtbare scharnieren in de deur of het raam zelf ingebouwd. Met name in modernere interieurontwerpen worden deze scharnieren vaak gebruikt. 

Waarvoor worden onzichtbare scharnieren gebruikt?

Onzichtbare scharnieren worden gebruikt in verschillende toepassingen:

- Binnendeuren: Onzichtbare scharnieren worden vaak gebruikt voor binnendeuren, vooral in moderne en minimalistische interieurs waar een strak uiterlijk wordt nagestreefd. Ze bieden een naadloos ontwerp zonder zichtbare scharnieronderdelen.

- Kastdeuren: Onzichtbare scharnieren zijn populair voor kastdeuren, vooral in ingebouwde kasten en garderobes. Ze dragen bij aan een net uiterlijk en voorkomen dat scharnieren de toegang tot de kast belemmeren.

- Meubilair: Onzichtbare scharnieren worden gebruikt in verschillende soorten meubilair, zoals tv-meubels, boekenkasten en dressoirs. Dit helpt bij het behouden van een uniforme uitstraling zonder storende scharnieronderdelen.

- Buitendeuren: Hoewel minder gebruikelijk dan bij binnendeuren, worden onzichtbare scharnieren soms ook toegepast op buitendeuren. Dit kan ook bijdragen aan de beveiliging, omdat de scharnieren minder toegankelijk zijn vanaf de buitenkant.

- Commerciële en kantooromgevingen: Onzichtbare scharnieren worden ook gebruikt in commerciële en kantooromgevingen waar een professioneel en modern uiterlijk gewenst is. Ze kunnen worden toegepast op kantoordeuren, vergaderzaaldeuren en andere interieurcomponenten.

Voordelen onzichtbare scharnieren

Onzichtbare scharnieren kennen verschillende voordelen.

- Modern uiterlijk: doordat de scharnieren volledig verborgen zijn wanneer de deur gesloten is, creëren ze een strak en naadloos uiterlijk. Dit is vooral gewild in modern en minimalistisch interieurdesign, waarbij het verminderen van zichtbare elementen een belangrijk doel is.

- Veiligheid: verschillende onzichtbare scharnieren zorgen voor veiligheid, omdat ze minder toegankelijk zijn voor inbrekers in vergelijking met externe scharnieren. Bovendien zijn diverse onzichtbare scharnieren 30 minuten brandvertragend.

- Weinig tot geen onderhoud: De meeste onzichtbare scharnieren zijn zelfsmerend, wat betekent dat u geen onderhoud aan dit scharnier heeft.

- 3D-verstelbaar: Ook kunt u kiezen uit 3D-verstelbare onzichtbare scharnieren. Dat wil zeggen dat u de scharnier verticaal, horizontaal en in de diepte kunt instellen. Hierdoor zorgt u voor een nauwkeurige montage en kunt u ze eenvoudig na stellen wanneer u de deur gaat afhangen.

- Verschillende opties: Kies bij Deurbeslagdirect.nl uit onzichtbare scharnieren in verschillende kleuren en materialen, zoals Fiberglas en Zamak.

Ruimtebesparing met onzichtbare scharnieren

Onzichtbare scharnieren kunnen ruimtebesparend zijn, vooral in situaties waarbij de deur dicht bij muren of meubels staat. Omdat er geen uitstekende scharnierdelen zijn, is er minder kans op botsingen met aangrenzende structuren. Door het ontbreken van zichtbare scharnieren ontstaat er bovendien een ruimtelijke illusie, waardoor zelfs kleinere ruimtes er groter en strakker uitzien.

Onzichtbare scharnieren kopen bij Deurbeslagdirect.nl

Bekijk onze collectie verdekte scharnieren en ontdek de diverse opties die passen bij uw specifieke behoeften en ontwerpvoorkeuren. Creëer een tijdloze en moderne uitstraling in uw interieur met deze subtiel geïntegreerde scharnieren. Heeft u vragen over de onzichtbare scharnieren? Wij staan altijd voor u klaar om u te adviseren en vragen te beantwoorden. Kies voor de onzichtbare scharnieren van Deurbeslagdirect voor de beste kwaliteit.

Bekijk hier ons volledig aanbod scharnieren.