Deurgrepen

De deurgrepen in deze categorie kunnen worden gebruikt om deuren open te duwen of trekken. Ook worden deze grepen gebruikt bij openslaande deuren waarbij op de andere deur een (pomp)espagnolet is geplaatst. Ons assortiment deurgrepen bestaat uit verschillende modellen in diverse finishes. 

Deurgrepen kopen? | Ruim assortiment
Category image
close

Prijs

Prijs

  • Range: €7,00 - €489,00

    € 7,00 - € 489,00

Kleur/Finish

Kleur/Finish

Merk

Merk

Materiaal

Materiaal

Lengte

Lengte

Hart op Hart/boormaat (mm)

Hart op Hart/boormaat (mm)

Interieurstijl

Interieurstijl

Buisdikte

Buisdikte

Serie

Serie

Vorm rozet/schild

Vorm rozet/schild

Vorm

Vorm

Eenheid

Eenheid

Er zijn 164 producten.

Item 1-24 van 164 in totaal item(s)

Actieve filters

Wat is een deurgreep?

Een deurgreep, ook wel bekend als handgreep of handvat, is een belangrijk onderdeel van elke deur. Deze grepen worden gebruikt om deuren te openen en te sluiten, en ze kunnen een belangrijke rol spelen in het algehele ontwerp van een ruimte. Bij Deurbeslagdirect bieden we een scala aan deurgrepen, variërend van traditioneel tot eigentijds, om aan verschillende stijlvoorkeuren te voldoen.

Welk type handgrepen zijn er?

Er zijn verschillende soorten handgrepen die worden gebruikt voor deuren, afhankelijk van het ontwerp, de functionaliteit en de stijlvoorkeur. Enkele veelvoorkomende types zijn:

- Klink: Dit is een handgreep die omhoog of omlaag wordt gedrukt om de deur te openen. Het heeft meestal een horizontale staaf die omhoog of omlaag beweegt.

- Knop: Een ronde of ovale handgreep die wordt gedraaid om de deur te openen. Deurknoppen worden vaak gebruikt op binnendeuren.

- Greep: Dit is een langwerpige handgreep die kan worden vastgegrepen en naar beneden of opzij kan worden gedrukt om de deur te openen. Grepen worden vaak gebruikt op schuifdeuren of buitendeuren.

- Trekker: Een handgreep die wordt vastgegrepen en naar buiten wordt getrokken om de deur te openen. Trekkers worden vaak gebruikt op glazen deuren of deuren met een moderne uitstraling.

- Kruk: Een handgreep met een gebogen of golvende vorm die naar beneden wordt gedrukt om de deur te openen. Deurkrukken worden vaak gebruikt op moderne of eigentijdse deuren.

Op welke hoogte moet ik de handgreep plaatsen?

Bij het plaatsen van een deurgreep is het belangrijk om rekening te houden met gebruiksgemak. Daarom wordt geadviseerd om de handgreep op een hoogte tussen de 90 en 100 centimeter te plaatsen. Deze hoogte zorgt ervoor dat de meeste mensen gemakkelijk bij de handgreep kunnen, omdat het een comfortabele bereikbaarheid biedt voor zowel volwassenen als oudere kinderen. 

Voor rolstoelgebruikers of mensen met mobiliteitsproblemen kunnen er specifieke richtlijnen zijn die een lagere plaatsing van de handgreep voorschrijven, meestal tussen de 70 cm en 80 cm boven de vloer. 

Waar moet ik op letten bij het kopen van een deurgreep?

Bij het kiezen van een deurgreep zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. 

- Type handgreep: kies uit onder andere een klink, een greep of een knop.

- Stijl en ontwerp: kies een deurgreep die past bij de stijl van uw interieur. Moderne, minimalistische grepen passen bijvoorbeeld goed in een strak interieur, terwijl traditionele of antieke grepen beter passen in een klassiek interieur.

- Materiaal: de materialen variëren van roestvrij staal, messing, aluminium, of nikkel.

- Bevestigingsmethode: let op hoe de greep wordt bevestigd. Sommige grepen vereisen schroeven en bouten, terwijl andere kunnen worden gelijmd of geklikt.

Monteren deurgrepen

Het monteren van deurgrepen is doorgaans niet ingewikkeld: begin met het kiezen van passende deurgrepen en markeer hun posities op de deur. Boor gaten op de gemarkeerde plekken met de juiste boormaat. Schroef de deurgrepen stevig vast en controleer of ze stabiel en correct zijn geplaatst. 

Deurgrepen kopen bij Deurbeslagdirect

Of u nu op zoek bent naar een deurgreep voor een klassieke deur of een greep voor een moderne uitstraling, bij Deurbeslagdirect.nl hebben we alles wat nodig is voor uw deur. Ontdek ons assortiment vandaag nog!