Knopkrukken

Knopkrukken worden meestal gebruikt op voordeuren met een gietijzeren rooster en een draairaam. Met een knopkruk aan de binnenzijde van uw voordeur heeft u de mogelijkheid om het draairaam te openen. Probeer altijd een model te kiezen dat niet geheel rond is, zodat u eenvoudiger de meerpuntssluiting kunt bedienen. De knopkrukken van Intersteel zijn leverbaar in diverse uitvoeringen, kleuren en finishes.

Knopkruk kopen?
Category image
close

Prijs

Prijs

  • Range: €16,00 - €299,00

    € 16,00 - € 299,00

Kleur/Finish

Kleur/Finish

Merk

Merk

Materiaal

Materiaal

Interieurstijl

Interieurstijl

Serie

Serie

Slotafstand i

Slotafstand

Vorm rozet/schild

Vorm rozet/schild

Stiftdikte WC-slot i

Stiftdikte WC-slot

Type WC-sluiting i

Type WC-sluiting

Geveerd

Geveerd

Hart op Hart/boormaat (mm)

Hart op Hart/boormaat (mm)

Type product

Type product

Er zijn 163 producten.

Item 1-24 van 163 in totaal item(s)

Actieve filters

Wat is een knopkruk?

Een knopkruk kan worden beschreven als een deurklink zonder hendel. Het wordt ook wel een ronde deurkruk of een draaibare deurknop genoemd. Het werkt op een vergelijkbare manier als een traditionele deurklink, maar in plaats van een hendel om omlaag te duwen of omhoog te trekken, draait u aan de knop om de deur te openen. Het assortiment van knopkrukken is veelzijdig, met verschillende materialen, stijlen en vormen.

Materialen knopkrukken

Bij Deurbeslagdirect vindt u diverse knopkrukken, voornamelijk vervaardigd uit roestvrij staal (RVS), maar ook bieden wij enkele varianten van hout, messing of zamak. RVS knopkrukken bieden tal van voordelen, waaronder duurzaamheid, corrosiebestendigheid en een eigentijdse uitstraling. Door het gebruik van RVS zijn deze knopkrukken bestand tegen verschillende weersomstandigheden en vochtigheid, waardoor ze ideaal zijn voor zowel binnen- als buitendeuren. Bovendien zijn RVS knopkrukken eenvoudig te onderhouden en behouden ze langdurig hun glans, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende interieurstijlen. 

Vormen, kleuren en slotafstand

Bij Deurbeslagdirect heeft u een ruime keuze aan knopkrukken in verschillende vormen en kleuren, waaronder ovaal, rechthoekig, rond en vierkant. Van tijdloos zwart tot modern grijs, er is voor elk wat wils om uw voordeur een passende uitstraling te geven. Bovendien kunt u kiezen uit verschillende slotafstanden. De slotafstand kunt u opmeten door het midden van het gat van de deurkruk tot het midden van het gat van het slot op te meten. 

Verder bieden wij zowel geveerde en niet geveerde knopkrukken. Een geveerde knopkruk heeft een intern veermechanisme dat de kruk na gebruik automatisch terugbrengt naar zijn oorspronkelijke positie, terwijl een niet-geveerde knopkruk dit mechanisme niet heeft, waardoor de kruk in de positie blijft waarin hij is achtergelaten.

Wanneer kiezen voor een knopkruk?

Een knopkruk is handig om te gebruiken op deuren waarbij u alleen de deur van binnenuit hoeft te openen, zoals op een voordeur met een draairaam. Met een knopkruk aan de binnenzijde kunt u het draairaam gemakkelijk openen zonder de sleutel te gebruiken. Dit is handig voor situaties waarbij u snel toegang tot of vanuit uw huis nodig hebt.

Wat is het verschil tussen een knopkruk en een deurknop?

Hoewel een knopkruk en een deurknop op elkaar lijken, zijn er ook verschillen. Terwijl een knopkruk draaibaar is en dient om de deur te openen, is een deurknop meestal vast op de deur gemonteerd en kan niet worden gedraaid. Bij Deurbeslagdirect vindt u zowel knopkrukken als deurkrukken.

Knopkruk kopen bij Deurbeslagdirect

Ontdek een breed assortiment knopkrukken voor uw deur bij Deurbeslagdirect.nl. Met merken als FormaniIntersteel en Shuffle vindt u gegarandeerd de perfecte knopkruk voor uw voordeur. Voeg stijl en gemak toe aan uw entree - bekijk ons aanbod nu!