Luikringen

Luikringen zijn metalen ringen die worden gebruikt als handgrepen op luiken of deksels. Ze worden vaak aan de buitenkant van een luik of deksel bevestigd, waardoor het gemakkelijk is om het te openen of te sluiten. Luikringen komen in verschillende vormen, maten en stijlen, afhankelijk van de toepassing en het ontwerp van het luik of de deksel. 

Koop luikringen eenvoudig online
Category image
close

Prijs

Prijs

  • Range: €5,00 - €12,00

    € 5,00 - € 12,00

Kleur/Finish

Kleur/Finish

Interieurstijl

Interieurstijl

Er zijn 12 producten.

Item 1-12 van 12 in totaal item(s)

Actieve filters

Wat zijn luikringen?

Ze kunnen bijvoorbeeld rond of ovaal zijn, en ze kunnen plat of bol van vorm zijn. Over het algemeen zijn luikringen ontworpen om stevig vast te zitten aan het luik of deksel, zodat ze het gewicht kunnen dragen en gemakkelijk kunnen worden vastgegrepen om het luik of deksel te openen of te sluiten. De luikringen van Intersteel zijn verkrijgbaar in diverse vormen, kleuren en finishes, zoals mat zwart, messing gelakt, messing getrommeld of nikkel glans. 

Wat is het verschil tussen luikgrepen en handgrepen?

In veel gevallen worden de termen "luikgrepen" en "handgrepen" door elkaar gebruikt omdat ze in principe hetzelfde aanduiden: een handig onderdeel waarmee u iets vast kunt pakken en kunt verplaatsen of openen.

- "Luikgrepen" verwijzen specifiek naar handgrepen die vaak gebruikt worden om luiken, zoals die in vloeren of op deuren, te openen of te sluiten. 

- "Handgrepen", of meubelgrepen, is een bredere term die kan verwijzen naar allerlei soorten grepen die gebruikt worden om iets vast te pakken of te verplaatsen, of dat nu een kastdeur, lade, deur of ander object is. 

Toepassingen luikringen

Vanwege hun veelzijdigheid hebben luikringen diverse toepassingen, waaronder:

- Luiken in vloeren: Luikringen worden vaak gebruikt om luiken in vloeren te openen, zoals toegangsluiken tot kelders, technische ruimtes of opslagruimtes. Ze bieden een handige manier om dergelijke luiken te openen en te sluiten, zelfs wanneer ze zwaar zijn.

- Meubelgrepen in keukens: Luikringen dienen als handige grepen voor keukenkasten en laden, waardoor ze gemakkelijk te openen zijn, zelfs met natte of vettige handen tijdens het koken.

- Kisten of opbergdozen: Luikringen worden vaak gebruikt als handgrepen op kisten, opbergdozen of andere soortgelijke containers. Deze handgrepen maken het gemakkelijk om de kist te openen en te sluiten, waardoor ze ideaal zijn voor opslagdoeleinden in zowel huishoudelijke als commerciële omgevingen.

- Decoratieve accenten: Afgezien van hun functionele gebruik, worden luikringen soms ook gebruikt als decoratieve accenten op kisten, koffers en andere meubelstukken.

Luikringen kopen bij Deurbeslagdirect.nl

Bij Deurbeslagdirect vindt u een divers aanbod van luikringen in verschillende materialen. Profiteer van gratis verzending bij bestellingen vanaf 49 euro en geniet van een ruime bedenktijd van 14 dagen. Met ons Webshop Keurmerk bent u verzekerd van een veilige en betrouwbare online winkelervaring.