Taatsscharnieren

Taatsscharnieren, ook bekend als pivot scharnieren of taatsdeurscharnieren, zijn een speciaal type scharnieren dat wordt gebruikt voor de installatie van taatsdeuren. Taatsdeuren zijn deuren die draaien om een verticale as in plaats van de traditionele horizontale as aan de boven- of onderkant van de deur. 

Taatsscharnieren kopen? Ruim assortiment
Category image
close

Prijs

Prijs

  • Range: €124,00 - €130,00

    € 124,00 - € 130,00

Kleur/Finish

Kleur/Finish

Er zijn 2 producten.

Item 1-2 van 2 in totaal item(s)

Actieve filters

Wat is een taatsscharnier?

Een taatsdeurscharnier of pivot scharnier biedt de mogelijkheid om een taatsdeur om zijn verticale as te laten draaien. De draaipunten bevinden zich namelijk aan de boven- en onderkant van de deur. Niet alleen biedt het een praktische en ruimtebesparende oplossing, het geeft uw interieur ook een stijlvolle en strakke uitstraling. 

Hoe werkt een taatsscharnier? 

Een taatsscharnier werkt op basis van een centrale as die verticaal door de deur loopt. 

- Centrale as:

Het hart van een taatsscharnier is de verticale as die door de deur gaat. Deze as bevindt zich meestal op ongeveer een derde tot de helft van de breedte van de deur.

- Vloer- en plafondmontage:

Het scharnier wordt in de vloer en het plafond gemonteerd. Door deze montage ontstaat er een onzichtbaar scharnierpunt wanneer de deur gesloten is, waardoor een strak uiterlijk ontstaat. Omdat taatsscharnieren in de vloer en het plafond worden gemonteerd, nemen ze bovendien minder ruimte in beslag dan traditionele scharnieren. Dit is vooral handig in ruimtes waar efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte belangrijk is.

- Dubbelwerkende beweging:

Een van de kenmerken van taatsscharnieren is de mogelijkheid van een dubbelwerkende draaibeweging. Hierdoor kan de deur zowel naar binnen als naar buiten draaien. Dit wordt bereikt door de verticale as, die fungeert als een draaipunt, waardoor de deur soepel in beide richtingen kan bewegen.

- Zelfsluitend:

Sommige taatsscharnieren zijn zelfsluitend. Dit betekent dat ze zijn ontworpen om de deur automatisch te sluiten nadat deze is geopend. Deze functie kan handig zijn voor het handhaven van temperatuur- en geluidsisolatie.

- Verstelbaarheid:

Veel taatsscharnieren bieden verstelbaarheid. Hiermee kunnen gebruikers de draairichting en sluitsnelheid van de deur aanpassen aan hun voorkeuren. Deze aanpassingen kunnen worden gedaan om de functionaliteit van de deur te optimaliseren.

Waarvoor worden taatsscharnieren gebruikt?

Taatsscharnieren worden vaak gebruikt bij moderne en eigentijdse architectuur, waar strakke lijnen en een minimalistisch ontwerp worden gewaardeerd. Ze bieden niet alleen een aantrekkelijk alternatief voor traditionele scharnieren, maar stellen ook ontwerpers in staat om unieke en opvallende deurontwerpen te realiseren. Taatsscharnieren worden bijvoorbeeld veel gebruikt bij draaideuren in woningen, kantoren en commerciële ruimtes.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel taatsscharnieren vele voordelen bieden, ze mogelijk niet geschikt zijn voor alle deursituaties. Bij de installatie van taatsscharnieren moet rekening worden gehouden met factoren zoals deurbreedte, gewicht en het beoogde gebruik om ervoor te zorgen dat ze optimaal functioneren.

Taatsscharnier kopen bij Deurbeslagdirect.nl

Bij Deurbeslagdirect bieden we taatsscharnieren die niet alleen functionele flexibiliteit bieden maar ook een strak uiterlijk creëren. Kies voor stijl, kies voor kwaliteit – taatsscharnieren kopen doet u eenvoudig bij Deurbeslagdirect.nl.