Paumelles

Bevestig en veranker uw deur met paumelles. Ontdek het assortiment paumelles bij Deurbeslagdirect.nl.

Bekijk ons ruim aanbod paumelles | Deurbeslagdirect.nl
Category image
close

Prijs

Prijs

  • Range: €2,00 - €15,00

    € 2,00 - € 15,00

Kleur/Finish

Kleur/Finish

Merk

Merk

Materiaal

Materiaal

Interieurstijl

Interieurstijl

Serie

Serie

Keurmerk

Keurmerk

Er zijn 15 producten.

Item 1-15 van 15 in totaal item(s)

Actieve filters

Wat zijn paumelles

Paumelles zijn scharnieren die worden gebruikt om deuren te bevestigen en te verankeren, zoals het hangen van een binnendeur in een kozijn. De paumelles worden gebruikt om deuren te openen en te sluiten, maar daarnaast zorgen ze ook voor extra stevigheid van de deur. Bij inboorpaumelles worden de scharnieren subtiel in het deurblad en kozijn verwerkt, waardoor ze nauwelijks zichtbaar zijn wanneer de deur gesloten is. 

Paumelles zorgen voor soepel draaiende deuren en ze worden voornamelijk gebruikt bij opdekdeuren. Dit zijn binnendeuren die deels over het kozijn vallen. Voor buitendeuren zijn paumelles minder geschikt. In dat geval is een bladscharnier meer aan te bevelen.

Verschil tussen scharnieren en paumelles

Paumelles en scharnieren worden allebei gebruik om deuren op te hangen. Bij een scharnier zijn de twee onderdelen aan de hand van een pin met elkaar verbonden, wat zorgt voor extra draagkracht. Paumelles bestaan uit twee losse onderdelen, waarbij het ene deel op de deur wordt gemonteerd en het andere deel op het kozijn. 

Tijdens het afhangen van de deur kunnen beide delen eenvoudig in elkaar worden geschoven. Het monteren van een paumelle is daardoor zeer gebruiksvriendelijk en goed zelf uit te voeren. Het is wel van essentieel belang om vooraf de draairichting van de deur te bepalen, aangezien de delen anders niet correct in elkaar kunnen worden geschoven. 

Soorten paumelles

Bij Deurbeslagdirect vindt u verschillende soorten paumelles, zoals inboorpaumelles en kogelstiftpaumelles.

- Inboorpaumelles: Deze scharnieren worden ingeboord in zowel het deurblad als het kozijn, waardoor ze vrijwel onzichtbaar zijn als de deur dicht is. Een perfecte keuze voor wie een strakke en moderne uitstraling wil zonder zichtbare scharnieren.

- Kogelstiftpaumelles: Deze veelzijdige scharnieren zijn geschikt voor verschillende deurtypen en materialen. De kogelstiften zorgen voor soepele deurbewegingen en een betrouwbare werking, waardoor uw deuren moeiteloos openen en sluiten.

Hoe weet u welke paumelle u nodig heeft?

Om het juiste type paumelle te kiezen, is het van belang met onderstaande criteria rekening te houden: 

- Draagvermogen. Het gewicht van de deur bepaalt de grootte en sterkte van de paumelle die u nodig heeft. Zorg ervoor dat u een paumelle kiest die het gewicht van de deur kan dragen.

- Draairichting. Houd rekening met de gewenste draairichting. 

- Uitstraling. Er zijn vele verschillende soorten paumelles op de markt. Van messing tot RVS: de keuzevrijheid is groot.

- Materiaal van het kozijn

Hoe werken paumelles?

Een opdekdeur kan op slechts één manier in het kozijn worden afgehangen. De plek van de paumelle scharnieren speelt daar dan ook  een grote rol bij. Het is daarom van belang om de paumelles nauwkeurig af te stellen. 

- Om paumelles correct te installeren, begint u met het boren van gaten in de opdekdeur met een houtboor. 

- Vervolgens draait u het paumelle-onderdeel met het gat stevig in de deur. 

- Terwijl u de deur in het kozijn houdt, markeert u met een potlood waar het tweede paumelleonderdeel met de pin moet komen. Boor de paumellegaten in het kozijn op de gemarkeerde plekken. 

- Draai het pingedeelte van de paumelle strak in het kozijn met een inbussleutel en hang de deur terug. 

- Nu kunt u de paumelle scharnieren afstellen door ze in te draaien voor een lagere positie en uit te draaien voor een hogere positie. 

- Controleer ten slotte of de deur soepel opent en sluit en pas de afstelling indien nodig aan.

Paumelles kopen bij Deurbeslagdirect.nl

Bij Deurbeslagdirect vindt u verschillende paumelles, zoals van het merk Intersteel, P&E of DX. Kies uit bijvoorbeeld mat zwart, nikkel glans of RVS geborsteld. Bovendien bieden wij paumelles van metaal en RVS. Bekijk ons assortiment paumelles en maak uw keuze voor kwalitatief deurbeslag. Kies uw paumelles met het gewenste draagvermogen, draairichting en materiaalafwerking Bestel vandaag nog en profiteer van snelle levering.