Onderhoudsmiddelen

Deurbeslag en raambeslag is in vele materialen en kleuren verkrijgbaar en is door gebruik aan slijtage onderhevig. Het is daarom van belang om deze producten op de juiste manier te onderhouden. Wij verkopen een selectie van onderhouds- en reinigingsmiddelen, speciaal voor deze producten.

Onderhoudsmiddel voor deurbeslag kopen?
Category image
close

Prijs

Prijs

  • Range: €11,00 - €25,00

    € 11,00 - € 25,00

Merk

Merk

Er zijn 4 producten.

Item 1-4 van 4 in totaal item(s)

Actieve filters

Algemeen onderhoud deurbeslag

Er gelden een aantal algemene adviezen voor het onderhoud van deur- en raambeslag:

- Gebruik altijd een zachte, droge doek
- Vermijd agressieve reiningsmiddelen en schuurmiddelen
- Neem beschermende maatregelen zoals bijvoorbeeld deurstoppers
- Verhelp defecten (bv. klemmen) direct

Verwijder deurbeslag bij schilderwerkzaamheden

Bij het schuren, schilden of lakken van deuren en ramen adviseren wij om het beslag te verwijderen en na enkele dagen weer te monteren. Dan is de verf of lak opgedroogd en uitgehard. Contact tussen vochtige verf of lak en de deurkruk kan de coating aantasten waardoor deze kwetsbaarder wordt en kan gaan verkleuren of slijten.

Bij werkzaamheden waarbij agressieve lijm- of schoonmaakmiddelen wordt gebruikt adviseren we ook om het beslag te verwijderen en enkele dagen na het afronden van de werkzaamheden terug te plaatsen. Bewaar het beslag in een andere ruimte!

Sta stil bij de keuze van uw houten raam of deur: hout is een natuurproduct en enkele soorten (ook hard hout) hebben de neiging om een agressieve stof af te scheiden zodra het oppervlak doorboort wordt d.m.v. gereedschap. De finish van uw beslag is hiertegen veelal niet opgewassen en zal worden aangetast. Indien het noodzakelijk blijkt om dit hout te bewerken, dient men het hout te laten “uit bloeden” en vervolgens te voorzien van een of meerdere dekkende verflagen.

Onderhoud PUURzwart deurbeslag

Deze coating is voorzien va een UV-bescherming, maar er is altijd een (kleine) kans op verkleuren bij een combinatie van zon, wind en omgeving. Om een poedercoating product te onderhouden is er goede opvolging van onderhoud beschikbaar om de kleurechtheid te bewaren. Schoonmaken en ontvetten kan door middel van water of de cleaner die in onze onderhoud set aanwezig is. 

Daarna kan het artikel worden ingevet met een melamine spons met daarop een (auto)wax. Deze werkt om de kleur te intensiveren en direct te beschermen. De autowax kan hierna worden uitgepoetst (zoals ook met een auto) met een droge doek. Het product is direct beschermt. 

Normaal gesproken is dit één tot twee keer per jaar afdoende.

Onderhoud PVD deurbeslag

Deurbeslag voorzien van een PVD coating heeft een speciale beschermlaag die een optimale bescherming geeft tegen invloeden van buitenaf en slijtage. De coating is dermate sterk dat er een levenslange garantie op wordt gegeven tegen slijtage of verweren van de coating.

Door weersomstandigheden is het mogelijk dat er vuil op het product komt, deze is echter bijna altijd te verwijderen. In normale omstandigheden is de coating te reinigen met een vochtige spons en kan daarna drooggewreven worden met een droge doek. Heeft u last van hardnekkige aanslag op een product? Dan kunt u met een melamine spons  en een hard clean deze aanslag verwijderen. Na het schoonmaken kunt u het product voorzien van een roestvaststaalreiniger, deze laat een film achter die direct beschermt tegen aanslag. Bestel de PVD onderhoud set.

Onderhoud RVS deurbeslag

Ook een hoogwaardig product van roestvast staal heeft regelmatig aandacht en verzorging nodig. Zonder deugdelijke verzorging kunnen er ook op RVS geborstelde producten onder bepaalde omstandigheden corrosievlekken ontstaan.

Oorzaken hiervoor kunnen zijn:
- Contact met zout- of chloorhoudende middelen (kunnen ook in zepen voorkomen)
- Contact met ijzerhoudende objecten
- Vliegroest ontstaan door de omgeving

Wij adviseren te reinigen met een neutrale, milde huishoudreiniger (met zachte doek), daarna goed te drogen en vervolgens een RVS onderhoudsmiddel te gebruiken. Hierbij dient het schoonmaken altijd te gebeuren door het volgen van de schuurrichting. Wij hebben hiervoor een specifieke onderhoud set beschikbaar.

Onderhoud gelakt deurbeslag

De finishes chroom, mat chroom, mat brons, glans nikkel, mat nikkel zijn voorzien van een 2 componenten epoxy lak. Die beschermd bij aanraking en tegen weerselementen. Wanneer de laag van deze lak echter doorbroken is, kan er corrosie ontstaan waardoor er donkere plekken te zien zijn.

Het is dan ook belangrijk dat deze finishes niet schoongemaakt worden met agressieve schoonmaak middelen, schuurmiddelen en schuursponsen. Het enige wat deze artikelen nodig hebben is het afnemen met water, spons en droge doek.

Onderhoud ongelakt deurbeslag

Ongelakt en getrommeld messing hebben in principe geen onderhoud nodig en worden door weersomstandigheden juist donker én geleefd. Messing is onderdeel van de koper-familie. Als de wens is om het product weer in originele staat terug te krijgen, dan kan dit gedaan worden met koperpoets met een droge doek.