Bommerscharnieren

Bij sommige deuren is het handig dat ze automatisch sluiten. Denk aan de klapdeuren naar een restaurantkeuken of de tussendeuren in een hotel. Met IBFM bommerscharnieren zorgt u ervoor dat deze deuren automatisch sluiten

Bommerscharnieren kopen? Ruim assortiment
Category image
close

Prijs

Prijs

  • Range: €9,00 - €125,00

    € 9,00 - € 125,00

Kleur/Finish

Kleur/Finish

Materiaal

Materiaal

Werking

Werking

Er zijn 22 producten.

Item 1-22 van 22 in totaal item(s)

Actieve filters

Soorten bommerscharnieren:

Er bestaan verschillende soorten bommerscharnieren: dubbelwerkende scharnieren of enkelwerkende scharnieren. Voor het installeren van een deur die in beide richtingen moet kunnen openen en zichzelf automatisch sluit, zijn dubbelwerkende bommerscharnieren de geschikte keuze.

Als u op zoek bent naar een scharnier voor een deur met één draairichting is een enkelwerkende bommerscharnier een geschikte keuze. Bovendien zijn sommige bommerscharnieren zelfsluitend. Dit betekent dat de deur automatisch terugkeert naar zijn gesloten positie nadat deze is geopend. Dit kan handig zijn om de deur automatisch te sluiten, wat nuttig kan zijn in bepaalde toepassingen.

Wat zijn dubbelwerkende bommerscharnieren?

Het belangrijkste kenmerk van dubbelwerkende bommerscharnieren is dat ze een dubbele actie mogelijk maken. Dit betekent dat de deur kan zwaaien in beide richtingen vanuit het midden van het scharnier. 

- Dankzij het veermechanisme in het midden van het scharnier worden enkele of dubbele openslaande deuren automatisch teruggebracht naar het midden en gesloten. 

- Deze scharnieren zijn ideaal voor het monteren van zwaaiende deuren naar bijvoorbeeld een receptiebalie of het trappenhuis van een hotel. 

- Bovendien is het scharnier geschikt voor zowel links- als rechtsdraaiende toepassingen.

Wat zijn enkelwerkende bommerscharnieren?

Enkelwerkende bommerscharnieren zijn scharnieren die ontworpen zijn voor het mogelijk maken van een enkele bewegingsrichting van een deur. 

- In tegenstelling tot dubbelwerkende bommerscharnieren, die zowel naar binnen als naar buiten kunnen draaien, hebben enkelwerkende bommerscharnieren een specifieke draairichting. Dit kan bijvoorbeeld zijn van binnen naar buiten of van buiten naar binnen.

 

- Net als dubbelwerkende bommerscharnieren hebben enkelwerkende bommerscharnieren vaak een veermechanisme. Dit mechanisme zorgt ervoor dat de deur automatisch terugkeert naar de gesloten positie nadat deze is geopend, waardoor een zelfsluitende functie ontstaat. 

- Enkelwerkende bommerscharnieren worden vaak gebruikt op plaatsen waar het wenselijk is dat de deur automatisch sluit, maar waar slechts één draairichting nodig is. Bijvoorbeeld op deuren die leiden naar een toiletruimte in een restaurant of school, of een magazijn, opslagruimte, of gangpaden waar het handig is dat de deur automatisch sluit na passage.

De keuze tussen enkelwerkende en dubbelwerkende bommerscharnieren hangt af van de specifieke vereisten van de toepassing en de gewenste bewegingsflexibiliteit van de deur.

Waar kunnen bommerscharnieren worden gebruikt?

Bommerscharnieren worden vaak gebruikt op plaatsen waar de mogelijkheid van een dubbele actie, oftewel een deur die zowel naar binnen als naar buiten kan draaien, gewenst is. Enkele gebruikelijke toepassingen van bommerscharnieren zijn:

- Horecagelegenheden: Bommerscharnieren worden vaak gebruikt in deuren van restaurants, cafés of bars. Ze kunnen dienen als scheidingsdeuren tussen verschillende secties of als toegangsdeuren tot de keuken.

- Hotels en resorts: Bommerscharnieren vinden hun toepassing in hotels, met name bij deuren die toegang bieden tot gemeenschappelijke ruimtes zoals gangen, trappenhallen of recreatiegebieden.

- Scholen en onderwijsinstellingen: In scholen worden bommerscharnieren vaak gebruikt op deuren die leiden naar klaslokalen, gangen of andere veelgebruikte ruimtes.

- Zorginstellingen: In ziekenhuizen en andere zorginstellingen kunnen bommerscharnieren worden geïnstalleerd op deuren die leiden naar behandelkamers of gemeenschappelijke ruimtes.

- Openbare toiletten: Bommerscharnieren worden soms gebruikt op deuren van openbare toiletten, vooral daar waar het wenselijk is dat de deur automatisch sluit.

Bommerscharnieren monteren

Het monteren van bommerscharnieren vereist zorgvuldigheid en precisie. Zorg ervoor dat je altijd de instructies van de fabrikant opvolgt en rekening houdt met het type deur en de specifieke kenmerken van de bommerscharnieren die u gebruikt. Dit is nodig voor een goede werking van de bommerscharnieren.

Bommerscharnieren kopen bij Deurbeslagdirect.nl

Ontdek de efficiëntie van bommerscharnieren met Deurbeslagdirect. Bekijk onze collectie en bestel vandaag nog voor een soepele deurbeweging. Wanneer u vragen heeft, staat ons team voor u klaar om u van meer informatie te voorzien.